Σχολικά Γιατί το μάθημα των Λατινικών παραμένει σπουδαίο

Γιατί το μάθημα των Λατινικών παραμένει σπουδαίο

Η αξία του μαθήματος των Λατινικών δύσκολα μπορεί να αποτυπωθεί σε ένα συνοπτικό άρθρο και η γνώση τους -καθώς και η διασύνδεσή τους με άλλα μαθήματα- έχει μακροπρόθεσμη επιρροή και χρησιμότητα. Ανήκει στην κατηγορία των κλασικών μαθημάτων με τεράστια πολιτιστική αξία και συμβολή στη σύγχρονη σκέψη και φιλοσοφία. Τα ιδιαίτερα μαθήματα Λατινικών θα σας βοηθήσουν να αγαπήσετε και να κατανοήσετε καλύτερα το μάθημα και φυσικά να βελτιώσετε την επίδοσή σας.

Μαθαίνοντας Λατινικά θα είστε σε θέση να

1. Μάθετε ρομανικές γλώσσες πιο εύκολα

Οι ρομανικές γλώσσες (δηλαδή οι γλώσσες που προήλθαν από την ομιλουμένη λατινική) περιλαμβάνουν τα γαλλικά, τα ισπανικά, τα ιταλικά, τα πορτογαλικά και τα ρουμανικά — όλες εξελίχθηκαν από τα Λατινικά. Τα Λατινικά θα σας βοηθήσουν στην προσπάθειά σας να γίνετε πολύγλωσσοι.

2. Αναπτύξετε το αγγλικό λεξιλόγιό σας

Γνωρίζετε ότι οι περισσότερες από τις μισές λέξεις στην αγγλική γλώσσα προέρχονται από τα Λατινικά; Η γνώση των λατινικών ριζών μπορεί να σας βοηθήσει να αποκρυπτογραφήσετε τη σημασία των αγγλικών λέξεων, ακόμα κι αν δεν έχετε συναντήσει ποτέ αυτή τη λέξη πριν.

Γνωρίζετε ότι οι περισσότερες από τις μισές λέξεις στην αγγλική γλώσσα προέρχονται από τα Λατινικά;

3. Αποκτήσετε κριτική σκέψη

Τα Λατινικά είναι μια πολύ λογική και οργανωμένη γλώσσα. Με τον ίδιο τρόπο που η μελέτη των μαθηματικών μπορεί να σας βοηθήσει στον τρόπο που σκέφτεστε, να λύσετε προβλήματα και να καλλιεργήσετε την προσοχή στη λεπτομέρεια, η κατανόηση και η αποκρυπτογράφηση των Λατινικών μπορεί να σας προσφέρει τα ίδια οφέλη.

4. Λάβετε πρόσθετες πληροφορίες για δεκάδες πεδία

Πολλοί τομείς, βιομηχανίες και κλάδοι προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από τα Λατινικά. Αυτό περιλαμβάνει τα πάντα, από τους ιατρικούς, επιστημονικούς και νομικούς τομείς έως τη θεολογία, τη φιλοσοφία και τις τέχνες (λογοτεχνία, μουσική και εικαστική τέχνη). Γνωρίζοντας Λατινικά, αποκτάτε μεγαλύτερη εικόνα και βαθύτερη κατανόησή τους.

5. Εκτιμήσετε τη Ρωμαϊκή Ιστορία

Μέσω των Λατινικών θα κατανοήσετε και θα εκτιμήσετε τον ρωμαϊκό πολιτισμό, την ιστορία του, τη θέση του και την κληρονομιά του στο ευρύτερο πλαίσιο του δυτικού πολιτισμού.