Σχολικά Ενδιαφέρεσαι για ιδιαίτερα μαθήματα κατεύθυνσης;

Ενδιαφέρεσαι για ιδιαίτερα μαθήματα κατεύθυνσης;

Ενδιαφέρεσαι για ιδιαίτερα μαθήματα κατεύθυνσης; Διάβασε τον συνοπτικό οδηγό μας για το τι πρέπει να λάβεις υπόψη πριν ξεκινήσεις!

Βασικές οδηγίες για τα ιδιαίτερα μαθήματα κατεύθυνσης

1. Ξεκίνα με γνώμονα τα σημεία των μαθημάτων κατεύθυνσης στα οποία χρειάζεσαι την περισσότερη βοήθεια. Υπάρχουν καθηγητές που διαθέτουν τις γνώσεις και την εμπειρία να σε βοηθήσουν συνδυαστικά στους τομείς που έχεις περισσότερο ανάγκη. Με αυτό τον τρόπο θα ωφεληθείς από τον ποιοτικό χρόνο διδασκαλίας λύνοντας αλληλοσυμπληρούμενες απορίες σε αλληλένδετα μαθήματα.

2. Επίλεξε καθηγητή/καθηγήτρια που τα ωράρια του συμπίπτουν όχι απλώς με τις διαθέσιμες ώρες σου αλλά κυρίως τις παραγωγικές ώρες σου. Είναι πολύ σημαντικό την ώρα του μαθήματος να υπάρχει τόσο η απαραίτητη ενέργεια όσο και η μέγιστη δυνατότητα συγκέντρωσης.

3. Προσάρμοσε την επιλογή σου στις οικονομικές σου δυνατότητες. Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο αλλά θα πρέπει να λάβεις υπόψη ότι η τιμή δεν αποτελεί το μοναδικό κριτήριο. Ένας εκπαιδευτικός με υψηλότερα δίδακτρα ίσως ταιριάζει περισσότερο στο μαθησιακό προφίλ σου και την προσωπικότητα σου κάνοντας το μάθημα 100% αποδοτικό. Σε μία τέτοια περίπτωση είναι πάντα προτιμότερο να θυσιάσεις την ποσότητα των μαθημάτων για την ποιότητα. Με έναν εκπαιδευτικό που δεν σου ταιριάζει οι περισσότερες ώρες διδασκαλίας δεν θα ισοβαθμήσουν την πρόοδο. 

Η καλή πρώτη επικοινωνία είναι το βασικό κριτήριο για την επιλογή σου. Είτε πρόκειται για μαθήματα θεωρητικής κατεύθυνσης, είτε θετικής κατεύθυνσης, όλα έχουν να κάνουν με τις ανάγκες και τους στόχους σου. Είτε σε ενδιαφέρει να καλύψεις γρήγορα κάποια κενά στα μαθηματικά ή τα αρχαία, είτε χρειάζεσαι βοήθεια σε όλα τα μαθήματα, η επικοινωνία και ο τρόπος προσέγγισης της διδασκαλίας παραμένει ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Δες τα προφίλ καθηγητών στο instateacher, ξεχώρισε εκείνους που πληρούν τα κριτήρια που έχεις θέσει και ζήτησε ένα πρώτο αναγνωριστικό μάθημα ώστε να βεβαιωθείς ότι έχεις κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή.