Σχολικά Θέματα μαθηματικών: Συμβουλές για καλύτερους βαθμούς στα διαγωνίσματα και στις εξετάσεις

Θέματα μαθηματικών: Συμβουλές για καλύτερους βαθμούς στα διαγωνίσματα και στις εξετάσεις

Δείτε τι πρέπει να κάνετε από τη στιγμή που θα πάρετε στα χέρια σας τις σελίδες του διαγωνίσματος με τα θέματα μαθηματικών:

1. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες. Μοιάζει περιττό και αυτονόητο αλλά λόγω άγχους και πίεσης χρόνου δεν είναι. Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε και κατανοήσατε πλήρως τις οδηγίες πριν ξεκινήσετε να απαντάτε στα θέματα.

2. Προσπαθήστε να μοιράσετε το χρόνο σας εξίσου μεταξύ των ερωτήσεων. Εάν αφιερώσετε πολύ χρόνο σε μερικές ερωτήσεις ίσως να μην προλάβετε να ολοκληρώσετε τις υπόλοιπες.

3. Πολλά διαγωνίσματα ξεκινούν με αρκετά απλές ερωτήσεις-ασκήσεις που μπορεί να είναι μικρότερες από αυτές που ακολουθούν. Εάν συμβαίνει αυτό, ξεκινήστε από αυτές για να ενισχύσετε την ψυχολογία σας και να συνεχίσετε με αυτοπεποίθηση. Μην παραβλέπετε κανένα μέρος μιας ερώτησης και ελέγξτε ξανά ότι έχετε δει τα πάντα σε κάθε χαρτί, κοιτάξτε ειδικά στην πίσω σελίδα σε περίπτωση που υπάρχει ερώτηση εκεί!

4. Αφιερώστε χρόνο για να διαβάσετε προσεκτικά όλα τα θέματα μαθηματικών και, στη συνέχεια, ξεκινήστε με τις ερωτήσεις-ασκήσεις που πιστεύετε ότι γνωρίζετε καλύτερα.

5. Όταν απομένουν περίπου 15 λεπτά χρόνου, ελέγξτε γρήγορα τι ποσοστό έχετε καλύψει. Αν νομίζετε ότι δεν σας απομένει αρκετός χρόνος, τότε προσπαθήστε να κερδίσετε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς απαντώντας στα ευκολότερα μέρη, τα πρώτα μέρη, οποιωνδήποτε ερωτήσεων που δεν έχετε ακόμη πιάσει.

6. Βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε τι θέτει η ερώτηση. Ορισμένες ερωτήσεις είναι δομημένες και μερικές είναι μη δομημένες - ονομάζονται ερωτήσεις "πολλαπλών βημάτων" - και γι 'αυτές θα πρέπει να αποφασίσετε πώς θα τις απαντήσετε. Μη βιαστείτε να ξεκινήσετε το πρώτο βήμα προτού αποκτήσετε στο μυαλό σας μια ολοκληρωμένη εικόνα του πώς θα κινηθείτε σε όλα τα σκέλη της ερώτησης-άσκησης. Ο αριθμός των σημείων βρίσκεται σε παρένθεση στο τέλος κάθε ερώτησης ή υποερωτήματος. Αυτό δίνει μια ένδειξη για το πόσα βήματα θα απαιτηθούν για την απάντηση στην ερώτηση και, επομένως, για το ποσοστό του χρόνου που πρέπει να αφιερώσετε σε κάθε μέρος της ερώτησης.

Οι καθηγητές μαθηματικών του instateacher συμβουλεύουν: Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν γνωρίζετε όλα τα θέματα μαθηματικών που σας δόθηκαν, μην απαντάτε βιαστικά και αφήστε λίγο χρόνο στο τέλος για να τσεκάρετε ξανά και ξανά τις απαντήσεις σας. Καλύτερα να ολοκληρώσετε σωστά 8 στις 10 ερωτήσεις παρά όλες αλλά τις μισές λανθασμένα.