Ξένες γλώσσες Μιλήστε Γαλλικά σαν να είναι η μητρική σας γλώσσα με αυτά τα 5 tips

Μιλήστε Γαλλικά σαν να είναι η μητρική σας γλώσσα με αυτά τα 5 tips

Μιλήστε Γαλλικά σαν Γάλλος με τις παρακάτω 5 τεχνικές! Να θυμάστε ότι το σημαντικότερο όταν χρησιμοποιούμε προφορικά μια ξένη γλώσσα είναι η αυτοπεποίθηση. Όταν κάτι λέγεται με αυτοπεποίθηση, ακόμη και αν εμπεριέχει λάθη το πιθανότερο είναι να μην γίνουν αντιληπτά ή να αγνοηθούν. Το δεύτερο σημαντικότερο είναι η εξάσκηση!

5 τεχνικές στα Γαλλικά για να ακούγεστε σαν να έχετε ζήσει χρόνια στη Γαλλία!

1. Βρείτε τα γαλλικά ισοδύναμα των εκφράσεων που χρησιμοποιείτε στα Ελληνικά.

Για καθημερινές εκφράσεις όπως "τα έκανα άνω κάτω" ή "δεν ιδρώνει το αφτί μου" υπάρχουν παρόμοιες στα γαλλικά που πιθανότατα δεν διδαχτήκατε. Φαίνεται σαν λεπτομέρεια, αλλά η χρήση και η κατανόηση αυτών των εκφράσεων στην καθομιλουμένη είναι το κλειδί στο να μιλάτε σαν Γάλλος/Γαλλίδα.

2. Η τακτική χρήση του bah

Αρκετά δύσκολο να μεταφραστεί, το γαλλικό "bah " χρησιμοποιείται τακτικά από τους Γάλλους και θα κάνει την ομιλία σας πολύ αυθεντική!

3. Προσθέστε το "quoi" στο τέλος των προτάσεων

Άλλη μία λέξη που είναι δύσκολο να αποδοθεί με ακρίβεια στα ελληνικά, και χρησιμοποιείται συχνά ως "αυτό δεν είναι;" ή σαν το αγγλικό "whatever". Χρησιμοποιήστε το για να ολοκληρώσετε μια πρόταση στον καθημερινό και όχι στον επίσημο λόγο.

4. Χρησιμοποιήστε τα "eh", "ah" και "hein" ακατάπαυστα!

Είτε πρόκειται να γεμίσετε τα κενά της σκέψης ή να προκαλέσετε μια απάντηση, αυτά τα επιμήκη φωνήεντα είναι πολύ συνηθισμένα και θα τα ακούτε διαρκώς στις συνομιλίες μεταξύ γάλλων. Όπως εμείς στα ελληνικά προσθέτουμε το "έτσι δεν είναι;" στο τέλος των δηλώσεων, οι Γάλλοι θα πουν απλά «hein;».

Παράδειγμα: "Il fait beau aujourd'hui hein;". Αν το πείτε και με σηκωμένα φρύδια θα είναι ακόμα πιο πειστική η γαλλική σας μίμηση.

5. Πείτε voilà άφοβα

Τα γαλλικά αντίστοιχα του "να", "ορίστε", "ιδού" είναι η ίδια λέξη: "voilà"! Όταν δεν μπορείτε να σκεφτείτε κάτι άλλο να πείτε στο τέλος μιας πρότασης, πείτε απλά ένα voilà. Μερικές φορές ακόμη και δύο! Voilà voilà.

Βρειτε δάσκαλο για ιδιαίτερα μαθήματα Γαλλικών στο instateacher και μιλήστε Γαλλικά σαν Γάλλος.