Πανεπιστημιακά Πώς να εξασφαλίσετε καλύτερο βαθμό στις φοιτητικές εργασίες

Πώς να εξασφαλίσετε καλύτερο βαθμό στις φοιτητικές εργασίες

Η πανεπιστημιακή ζωή συνοδεύεται από πολλές προκλήσεις. Μία από αυτές είναι οι φοιτητικές εργασίες που απαιτούν πληροφόρηση και κριτική σκέψη υψηλού επιπέδου. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να γράφετε καλύτερες εργασίες διεκδικώντας μεγαλύτερους βαθμούς.

Κατανοήστε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε

Πριν καταπιαστείτε με οποιαδήποτε εργασία βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει πλήρως τι πρέπει να κάνετε. Ακόμα κι αν υπάρχει έστω και κάτι μικρό που δεν καταλαβαίνετε σχετικά με την εργασία, διευκρινίστε το με τον καθηγητή ή τους συμφοιτητές σας πριν ξεκινήσετε. Διαφορετικά, θα καταλήξετε να εργάζεστε πάνω σε κάτι που βρίσκεται εκτός θέματος, και όλη η προσπάθεια και ο χρόνος σας θα πάει χαμένος μαζί με τον καλό βαθμό. Μην φοβάστε λοιπόν να κάνετε όσες ερωτήσεις χρειαστεί!

Χρησιμοποιήστε όλες τις διαθέσιμες πηγές πληροφόρησης

Πέρα από τις οδηγίες και τις προφανείς πηγές, για κάθε εργασία υπάρχουν ολοένα και περισσότερες πηγές πληροφόρησης. Μην βασίζετε τις εργασίες σας μόνο στις πρώτες πηγές που προκύπτουν στην πρώτη αναζήτηση. Προσεγγίστε το θέμα από όσες περισσότερες πλευρές μπορείτε και βεβαιωθείτε ότι όλοι οι πόροι σας είναι αξιόπιστοι.

Κάντε ένα προσχέδιο

Οι φοιτητικές εργασίες απαιτούν προσεκτικό σχεδιασμό: πρέπει να αποφασίσετε τον αριθμό των ενοτήτων, την οργάνωσή τους, τις πληροφορίες και τις πηγές που θα συμπεριλάβετε σε καθεμία. Ο σκελετός της εργασίας όχι μόνο θα σας βοηθήσει να γράψετε μια άρτια εργασία αλλά θα μειώσει επίσης τον χρόνο που αφιερώνετε χαζεύοντας την οθόνη, μη γνωρίζοντας τι να γράψετε στη συνέχεια.

Προσοχή στη λογοκλοπή

Όταν θα γράψετε την εργασία σας, είναι φυσικό να ανατρέξετε σε βιβλία και άλλο υλικό που σχετίζεται με το θέμα. Άλλωστε, όπως είπαμε, η έρευνα είναι το κλειδί για τη συγγραφή σπουδαίων εργασιών. Όμως εάν χρησιμοποιείτε φράσεις, αποσπάσματα ή στατιστικά στοιχεία από την εργασία κάποιου άλλου, μην ξεχάσετε να το αναφέρετε για 2 πολύ σημαντικούς λόγους: Πρώτον, εάν αναφέρετε την πηγή των πληροφοριών, η εργασία δεν κινδυνεύει να φανεί αντιγραφή και να χαρακτηριστεί ως «λογοκλοπή». Δεύτερον, θα δώσετε την εντύπωση ότι ερευνήσατε διεξοδικά πριν γράψετε την εργασία.