Σχολικά Ιδιαίτερα μαθήματα φιλολογικά: Οι σημαντικότερες δεξιότητες που θα αναπτύξετε

Ιδιαίτερα μαθήματα φιλολογικά: Οι σημαντικότερες δεξιότητες που θα αναπτύξετε

Αν η αναζήτηση για ιδιαίτερα μαθήματα φιλολογικά στοχεύει μόνο στο να βελτιώσετε τους βαθμούς σας και να επιτύχετε στις πανελλήνιες τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα φιλολογικά μαθήματα μπορούν να σας προσφέρουν πολλά περισσότερα! Δείτε παρακάτω μερικές από τις πιο σημαντικές δεξιότητες που θα αναπτύξετε με την εντατική διδασκαλία και μελέτη των φιλολογικών μαθημάτων. 

Εξαιρετική γραφή

Τα φιλολογικά μαθήματα σας μαθαίνουν να γράφετε και δεν εννοούμε μόνο την ορθογραφία και τη σύνταξη. Σύμφωνα με στατιστικές έρευνες ένα συχνό παράπονο από τους εργοδότες είναι η έλλειψη δεξιοτήτων γραφής στις νέες γενιές. Η εκμάθηση αρχαίων ελληνικών και λατινικών σημαίνει ότι θα έχετε μια βαθύτερη κατανόηση της γραμματικής στο σύνολό της, η οποία βοηθά στη βελτίωση της γραφής και της επικοινωνίας συνολικά.

Κριτική ανάγνωση

Αντίστοιχα, με τα φιλολογικά μαθαίνετε όχι μόνο πώς να διαβάζετε ατελείωτα κατεβατά, αλλά να διαβάζετε με κριτική σκέψη και να αναγνωρίζετε τα επιχειρήματα και τις θέσεις μέσα σε ένα κείμενο. Κατ' επέκταση θα μάθετε πώς να σκέφτεστε κριτικά για μεγάλα κοινωνικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων ζητημάτων όπως το φύλο, η ταυτότητα, η φυλή/εθνικότητα και η ανισότητα, που είναι σημαντικά για την κατανόηση του 21ου αιώνα.

Γνώση του παρελθόντος 

Θα έχετε ακούσει το ρητό "οι λαοί που δεν μαθαίνουν από τα λάθη του παρελθόντος είναι καταδικασμένοι να τα επαναλαμβάνουν". Όσοι έχουν βαθύτερη γνώση και κατανόηση του παρελθόντος είναι σε καλύτερη θέση να αποφασίσουν για το μέλλον. Επίσης, τα μαθήματα του παρελθόντος εκτός από τα λάθη διδάσκουν το σεβασμό σε άλλους πολιτισμούς και απόψεις ενώ η μελέτη του τρόπου με τον οποίο διατυπώνεται η ιστορία και οι διαφορετικές οπτικές γωνίες από τις οποίες μπορεί να ειπωθεί, μας βοηθά να σκεφτούμε πώς να λέμε τις δικές μας ιστορίες.

Επίγνωση πολλών κλάδων και επιστημών

Τα φιλολογικά είναι ένας συνδυασμός διαφορετικών σπουδών που σχετίζονται με πολλές επιστήμες  (Ανθρωπιστικές σπουδές, Φιλοσοφία, Ιστορία, Ψυχολογία κ.λπ.) και ακόμα περισσότερα επαγγέλματα.

Μετάφραση

Όταν μεταφράζετε ένα αρχαίο κείμενο, μαθαίνετε να μεταφέρετε όσο πιο πιστά μπορείτε όχι μόνο γεγονότα και ιστορίες αλλά απόψεις και κοσμοθεωρίες. Σε έναν κόσμο, που μεταφράζουμε τα πάντα, κυριολεκτικά από άποψη διαφορετικών γλωσσών και μεταφορικά από άποψη διαφορετικής οπτικής ανάμεσα στους ανθρώπους αυτή η δεξιότητα είναι πολύτιμη.