Ξένες γλώσσες Lower αγγλικά: Τι είναι η πιστοποίηση B2 First (FCE) και πώς θα την αποκτήσετε ταχύτερα

Lower αγγλικά: Τι είναι η πιστοποίηση B2 First (FCE) και πώς θα την αποκτήσετε ταχύτερα

Το B2 First (FCE) γνωστό και ως Cambridge Lower ή Lower αγγλικά είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πιστοποιητικό αγγλικών, που αποδεικνύει ότι μπορείτε να μιλάτε και να γράφετε αγγλικά αρκετά καλά για να σπουδάσετε ή να εργαστείτε σε ένα αγγλόφωνο περιβάλλον.

Σε ποιους απευθύνεται το Lower;

Θα πρέπει να παρακολουθήσετε μαθήματα για το B2 First (FCE) εάν επιθυμείτε να φτάσετε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο αγγλικών, να εργαστείτε σε μια αγγλόφωνη επιχείρηση ή να ζήσετε σε μια αγγλόφωνη χώρα. Αυτό το εξαιρετικά δημοφιλές πιστοποιητικό είναι αποδεκτό από χιλιάδες ιδρύματα και εργοδότες σε όλο τον κόσμο ως απόδειξη ότι το επίπεδό των αγγλικών σας, σε προφορικά και γραπτά, σας επιτρέπει να σπουδάσετε, να εργαστείτε και να συνεννοείστε με άνεση στην καθημερινότητα. Είναι αποδεκτό για προπτυχιακές αλλά και μεταπτυχιακές σπουδές σε πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο όπως Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Η.Π.Α., Αυστραλία κ.α.

Το περιεχόμενο και τα θέματα στο B2 First απευθύνονται κυρίως σε μαθητές έως 15 ετών και οι κάτοχοί του θα είναι σε θέση να:

  • Εκφράζουν και να αιτιολογούν τις απόψεις και τα συναισθήματα τους γραπτώς με σαφήνεια.
  • Να επικοινωνούν αποτελεσματικά.
  • Να παρακολουθούν με άνεση την επικαιρότητα.
  • Να μπορούν να γράφουν επιστολές, εκθέσεις, ιστορίες και άλλα είδη κειμένου.

Ποια είναι η διαδικασία των εξετάσεων

Οι εξετάσεις για το B2 First (FCE) χωρίζονται σε 4 μέρη: Reading and Use of English, Writing και Listening, οι οποίες πραγματοποιούνται την ίδια ημέρα και το Speaking (τα προφορικά) που μπορεί να πραγματοποιηθεί διαφορετική ημέρα. Τα προφορικά περιλαμβάνουν δύο εξεταστές και μικρές ομάδες από 2 ή 3 υποψήφιους. Η εξέταση είναι διαθέσιμη τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή.

Πώς θα το αποκτήσετε ταχύτερα

Ο κάθε μαθητής μαθαίνει μια νέα γλώσσα με διαφορετικό ρυθμό. Ίσως είναι άριστος στην γραμματική, αλλά δυσκολεύεται με την προφορά. Ή ίσως διαπρέπει στη συνομιλία, αλλά ζορίζεται στη γραφή. Σε ένα φροντιστήριο αγγλικών, ο δάσκαλος/δασκάλα αγγλικών θα προχωρήσει το μάθημα εάν η πλειοψηφία της τάξης το έχει κατανοήσει ενώ στα ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών, ο δάσκαλος που έχετε επιλέξει θα διδάξει το μάθημα με το ρυθμό του μαθητή, προσαρμόζοντας τις μεθόδους διδασκαλίας για εκείνον.

Στο instateacher, ενεργοποιώντας το φίλτρο "προετοιμασία για B2 (Lower)" θα βρείτε εκατοντάδες καθηγητές αγγλικών για ιδιαίτερα μαθήματα, με εμπειρία και εξειδίκευση στην προετοιμασία για εξετάσεις αγγλικών Cambridge. Επιλέξτε εκείνον που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τους στόχους σας και αποκτήστε ταχύτερα το Lower, με ιδιαίτερα μαθήματα στο χώρο σας ή online.