Πανεπιστημιακά Online μαθήματα για φοιτητές: τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε

Online μαθήματα για φοιτητές: τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε

Τα online μαθήματα για φοιτητές έχουν πολλά προνόμια. Προσφέρουν ευελιξία στους πολυάσχολους μαθητές, ειδικά σε εκείνους που προσπαθούν να συνδυάσουν το πανεπιστήμιο με την εργασία και την οικογένεια. Μπορούν επίσης να προσελκύσουν εργαζόμενους που αναζητούν επαγγελματική ανέλιξη, και φυσικά τους φοιτητές που θέλουν να συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν τις σπουδές τους.
 
Αν δεν έχετε παρακολουθήσει ποτέ ξανά, ίσως αναρωτιέστε αν είναι πιο δύσκολα ή πιο εύκολα από τα κανονικά μαθήματα και ποιος είναι τελικά ο καλύτερος τρόπος για αποδοτική μάθηση.
 
Η ευελιξία των διαδικτυακών μαθημάτων μπορεί να μοιάζει χρήσιμη και ελκυστική αλλά αυτή η ίδια ελευθερία δημιουργεί επίσης κάποιες πρόσθετες πιέσεις. Εναπόκειται σε εσάς να αποφύγετε τους περισπασμούς και να διατηρήσετε τη συγκέντρωση και το πρόγραμμά σας.
Πολλοί επίσης υποτιμούν τον χρόνο που απαιτείται να αφιερώσουν στη μελέτη για το μάθημα. Τα online μαθήματα για φοιτητές έχουν όμως τις ίδιες απαιτήσεις μελέτης με τα κανονικά μαθήματα. Το διαδικτυακό μάθημα γίνεται ακόμα πιο αποτελεσματικό αν συμπεριλαμβάνει συνδέσμους αναφοράς σε πόρους και συμβουλές που μπορούν να αξιοποιήσουν οι μαθητές. 
 
Καλό είναι επίσης να λάβετε υπόψη ότι ακριβώς όπως πολλοί εξαιρετικοί εκπαιδευτές μπορεί να μην είναι αποτελεσματικοί στην online διδασκαλία, δεν διαθέτουν όλοι οι μαθητές τα απαραίτητα προσόντα για να έχουν καλή απόδοση online. Πριν ξεκινήσετε τα online μαθήματα σας συνιστούμε να περιγράψετε ξεκάθαρα τις προσδοκίες και τους στόχους σας ώστε οι καθηγητές σας να καταλάβουν εάν το διαδικτυακό περιβάλλον θα είναι ένα παραγωγικό περιβάλλον μάθησης για εσάς. 
 
Δείτε παρακάτω μερικά χρήσιμα στατιστικά για τα online μαθήματα για φοιτητές:
 
  • Σε όλο τον κόσμο, το 49% των φοιτητών έχει ολοκληρώσει κάποιο είδος διαδικτυακής μάθησης
  • Η διαδικτυακή μάθηση είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά στον κλάδο της εκπαίδευσης – έχει αυξηθεί κατά 900% από τη δημιουργία της το 2000
  • Ο αριθμός των χρηστών διαδικτυακής μάθησης αναμένεται να αυξηθεί σε 57 εκατομμύρια έως το 2027
  • Το 80% των επιχειρήσεων προσφέρουν πλέον διαδικτυακές λύσεις μάθησης ή κατάρτισης
  • Η διαδικτυακή μάθηση μπορεί να αυξήσει την επιστημονική κατάρτιση μαθητών και εργαζομένων έως και 50%
  • Η διαδικτυακή μάθηση και εκπαίδευση μπορεί να βελτιώσει την απόδοση των εργαζομένων κατά 15% έως 25%